Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει μια άλλη επιλόγη στους δασκάλους που διδάσκουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο. Στο θεματολόγιο του ιστολογίου περιλαμβάνονται δραστηριότητες, σχέδια μαθήματος, φύλλα εργασίας, κριτήρια αξιολόγησης και πολλά άλλα που αφορούν και τις πέντε περιοχές των αθλητικών δραστηριοτήτων στις οποίες στοχεύει το μαθήμα της Φυσικής Αγωγής.
ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ , ΣΤΙΒΟΣ , ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΧΟΡΟΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Μέσα από την ετοιμασία και εφαρμογή αυτού του υλικού θέλησα να δώσω ένα πιο ζωντάνο και διασκεδαστικό χρώμα στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και να το κάνω ακομή πιο ενδιαφέρον για τα μικρά παιδιά του δημοτικού σχολείου.
Παρακαλώ όπως έχω τα δικά σας σχόλια αλλά και τις δικές σας ιδεές ώστε να ενισχυθεί τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά αυτή η προσπάθεια. Για δημοσίευση στο ιστολόγιο δικού σας εκπαιδευτικού υλικού οποιασδήποτε μορφής παρακαλώ στείλτε το στην ηλεκτρονική διεύθυνση savvidg@cytanet.com.cy

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Απλά χορευτικά για μικρά παιδιά

Χορευτικά που έχουν να κάνουν με κινήσεις ζώων
 
Προβάλετε στα παιδιά βίντεο από τα διάφορα ζώα και ζητήστε τους μετά να μιμηθούν κινητικά τις κινήσεις τους. Ζητήστε τους να επιλέξουν τις πιο χαρακτηριστικές κινήσεις ενός ζώου και να δοκιμάσουν να τις εκφράσουν κινητικά με τη σειρά σε ένα δοσμένο ρυθμό τον οποίο κτυπάτε με κρουστό όργανο είτε κτυπά μια ομάδα παιδιών με παλαμάκια. Ακολούθως ο ίδιος ρυθμός μπορεί να δοθεί στα παιδιά και σε μουσική ώστε να δοκιμάσουν με τη συνοδεία της μουσικής τις κινήσεις που επινόησαν.
 
Αφού τα παιδιά πειραματιστούν και εκφραστούν κινητικά τους δείχνουμε την χορογραφία που ακολούθει. Ζητούμε από τα παιδιά να αξιολογήσουν την χορογραφία που είδαν αλλά και με βάση αυτή να αξιολογήσουν και τη δική τους απλή χορογραφία που προηγήθηκε.
 
Στη συνέχεια βάζουμε και πάλι τη χορογραφία (βίντεο) και ζητούμε από τα παιδιά να την μιμηθούν.

Just Dance Kids - The Chicken Dance (Τα Παπάκια)
 
Just Dance Kids - Moneky Dance
 
Just Dance Kids 2 - Itsy Bitsy Spider
 
Αφού τα παιδιά δουλέψουν και τις τρεις πιο πάνω χορογραφίες μέσα από τα μαθήματα τους μπορούμε σε επόμενο στάδιο να τους ζητήσουμε να φτιάξουν μια ολοκληρωμένη χορογραφία σε μικρές ομάδες για ένα ζώο που τα ίδια θα επιλέξουν. Ο ρυθμός μπορεί να δοθεί ή να αφήσουμε τα παιδιά να επιλέξουν το δικό τους ρυθμό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου