Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει μια άλλη επιλόγη στους δασκάλους που διδάσκουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο. Στο θεματολόγιο του ιστολογίου περιλαμβάνονται δραστηριότητες, σχέδια μαθήματος, φύλλα εργασίας, κριτήρια αξιολόγησης και πολλά άλλα που αφορούν και τις πέντε περιοχές των αθλητικών δραστηριοτήτων στις οποίες στοχεύει το μαθήμα της Φυσικής Αγωγής.
ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ , ΣΤΙΒΟΣ , ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΧΟΡΟΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Μέσα από την ετοιμασία και εφαρμογή αυτού του υλικού θέλησα να δώσω ένα πιο ζωντάνο και διασκεδαστικό χρώμα στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και να το κάνω ακομή πιο ενδιαφέρον για τα μικρά παιδιά του δημοτικού σχολείου.
Παρακαλώ όπως έχω τα δικά σας σχόλια αλλά και τις δικές σας ιδεές ώστε να ενισχυθεί τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά αυτή η προσπάθεια. Για δημοσίευση στο ιστολόγιο δικού σας εκπαιδευτικού υλικού οποιασδήποτε μορφής παρακαλώ στείλτε το στην ηλεκτρονική διεύθυνση savvidg@cytanet.com.cy

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ



Οι παρακάτω χοροί είναι οι προτεινόμενοι χοροί από το αναλυτικό πρόγραμμα της Ελλάδας για την Α' και Β' τάξη του Δημοτικού σχολείου.

Χασάπικο γρήγορο
Συρτό στα τρία - Σαμαρίνα
Αη Γιώργης (Κέρκυρα)

Οι παρακάτω χοροί είναι οι προτεινόμενοι χοροί από το αναλυτικό πρόγραμμα της Ελλάδας για την Γ' και Δ' τάξη του Δημοτικού σχολείου.

Καραγκούνα
Συρτό νησιώτικο (συρτός Νάξου)
Παλαμάκια
Ποδαράκι
Τσακώνικος

ΤΟΠΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ:
Καμάρες (Τήλου)Γαϊτανάκι
Πιπέρι


Οι παρακάτω χοροί είναι οι προτεινόμενοι χοροί από το αναλυτικό πρόγραμμα της Ελλάδας για την Ε' και ΣΤ' τάξη του Δημοτικού σχολείου.

Ζωναράδικος
Τσάμικος
Συρτός καλαματιανός
Έντεκα
Τικ μονό
Πεντοζάλι

Τοπικοί χοροί:
Μελικές - Νιζάμικος
Μακρινίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου